Hovpleie

Fra tid til annen har hoven behov for at det tilføres hovpleiemidler. Jeg har derfor et begrenset sortiment med hovpleiemidler fra SBS Sav-a-Hoof.

Thrush StopHoof Sealant

 

 
Hoof Spray

Med-i-Sole

Startside   Hovslager Arne Johan Berg   Beslaget   Hovpleie   Hvor holder jeg til   Linker   Kontakt
Produktet skaper en antiseptisk sperre mellom angrepet og friskt vev. Binder seg til hovproteinet og gir langvarig beskyttelse. I motsetning til andre kommersielle produkter, fører ikke behandling med Thrush Stop til deformert eller svekket hornvekst. Produktet er sikkert og inneholder ikke formaldehyd eller andre skadelige stoffer. Virker også mot gjærsopp.
Produktet styrker hovveggen og forsegler den mot bakterieangrep, gjær og andre former for angrep. Ett strøk er nok til å beskytte hoven i flere uker. Væsken, som er forsterket med mikrofibre, størkner til et hardt utvendig skjold som tetter sømhull og små sprekker der det lett oppstår skader og sprøhet.
Lettvint og praktisk middel mot sopp- og bakterieangrep i lamellranda, sur stråle, mugg, gjærsopp og aerobiske og anaerobiske bakterier. Brukes både forebyggende og til behandling. Sprayes på kronrand, hovvegg, under sko og såler. Binder seg til proteinet i hoven og bygger en beskyttelsesmur mot betennelse. Renner ned i hornrørene når den sprutes på kronranden. Virker også på innpakkede og tapede føtter. Ufarlig for hester, mennesker og miljøet.
Virkningsfullt middel mot betennelser i såle og stråle (white line disease, thrush, seedy toe). Myk plastflaske gjør den lett å påføre.